CheckSite vindt potentiële problemen in HTML.

CheckSite is een tool die gebruikt voor het vinden van potentiële problemen in HTML. Het gebruikt de W3C Validator om pagina's te valideren, en voert daarnaast ook een aantal andere checks uit. Deze checks zijn gebaseerd op "tribal knowledge", dingen die niet in officiële standaarden staan maar wel als best practice worden beschouwd.

De checks zijn opgedeeld in categorieën: browser compatibility (geeft een pagina problemen in bepaalde browsers?), SEO (volgt de pagina zoekmachine-richtlijnen?), gebruikerservaring (heeft de pagina een favicon en sitemap?), en meertaligheid (gebruiken alle pagina's UTF-8?).

DOCUMENTATIE: INSTALLEREN, SUPPORT, RELEASE NOTES

Tegenwoordig kan iedereen een website maken. Althans, dat denken we. Ondanks dat Wordpress en Content Management Systemen het maken van een website een stuk makkelijker hebben gemaakt, is de overgrote meerderheid van de websites nog steeds maatwerk.

Voor de meeste programmeertalen zijn er tools beschikbaar voor unit testen, het vinden van potentiële problemen en het beoordelen van code-kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn JUnit en FindBugs. Gek genoeg zijn er maar weinig van dit soort tools voor HTML. De W3C Validator beoordeelt of een webpagina juist is opgebouwd, maar waarschuwt niet voor een ontbrekende favicon of lege alt-teksten bij plaatjes.

CheckSite vult deze leegte op. Het ondersteunt bij het testen van websites door potentiële problemen te vinden in de categorieën browser-compatibility, search engine optimalisation, gebruikerservaring, en meertaligheid.

Update 2017: De app store versies van CheckSite voor Mac, iOS, en Android zijn vanaf nu gratis. De downloadversies zijn nog wel betaald, door de hogere kosten voor ondersteuning.

Contact